Quantcast
Channel: یک راه حل ساده
Viewing all articles
Browse latest Browse all 24

«مقتدی صدر» روحانی شیعه عراقی،

$
0
0
تحولات در گذر است و خبر هیچ ‌گاه متوقف نخواهد شد. خبرهایی رسمی و ‌گاه غیر رسمی؛ خبرهای که مورد توجه قرار می‌گیرد ‌یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانه‌های خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته می‌کنند و در مواردی هم از کنار آن می‌گذرند. اگر خبر‌ به‌ما‌هو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کم‌رنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد. 

رصد‌خانه «تابناک»، جایی است که خبرهایی ‌گاه غیررسمی و ‌گاه اخباری که مورد توجه قرار نمی‌گیرد، ‌برای مخاطبان آماده می‌کند؛ خبرهایی که ‌گاه به ملاحظه جناح‌های سیاسی مورد توجه قرار نمی‌گیرند و ‌گاه به دلیل کم توجهی رسانه‌ها به حاشیه ‌می‌روند، ولی همین خبر‌ها، اخباری ‌هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه می‌کنند. 

در رصدخانه تیتر و خلاصه‌ای از مهم‌ترین اخباری که اطلاع از آن‌ها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد و اینک رصدخانه تابناک را می‌بینید. 

شاید اصلاح‌طلبان دولت روحانی را «طلاق سیاسی» بدهند

نماینده اصلاح‌طلب دوره ششم مجلس ضمن تأکید بر اینکه دولت روحانی در بسیاری حوزه‌ها موفق‌تر از دولت احمدی‌نژاد بوده، معتقد است آقای روحانی بخش عمده‌ای از نخبگان سیاسی و اجتماعی را از دست داده است و اگر این وضع ادامه یابد، دولت با ریزش آرا مواجه خواهد شد. مهدی آیتی نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اینکه دولت آقای روحانی با عدد، رقم، شاخص‌های معتبر مراجع مهم کشور و با نظر کار‌شناسان در مقایسه با دولت احمدی‌نژاد موفق‌تر بوده، جای شکی نیست. وی با تأکید بر اینکه اگر روند به شکل فعلی ادامه یابد ما (اصلاح‌طلبان) روحانی را طلاق سیاسی می‌دهیم، گفت: آقای روحانی به دلیل سیاسی‌کاری و مواضع غیر روشن پشتوانه بزرگی از نخبگان سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را از دست داده است. 

اعلام ۳ روز عزای عمومی در پی حضور سفیر آمریکا در حرم امام علی (ع) 

«مقتدی صدر» روحانی شیعه عراقی، خواهان جمع آوری میلیون‌ها امضا برای محکومیت حضور سفیر آمریکا در مرقد مطهر امام علی (ع) در نجف اشرف و اعلام ۳ روز عزای عمومی در این استان شد. صدر در پاسخ به یادداشت یکی از مقلدان خود مبنی بر اینکه چند روز پیش سفیر کشور آمریکا با دعوت یکی از شخصیت‌های استان نجف به این استان سفر کرده و وارد حرم امام علی (ع) شده است، گفت: «طرف‌های ذی ربط و دولتی در نجف اشرف باید این اقدام سفیر آمریکا را محکوم و از بازدید استوارت جونز از مرقد امام علی (ع) عذرخواهی کنند». 

او افزود: «عجیب است کسانی که خود را جهادی می‌دانند این مسأله را محکوم نکرده‌اند و من از آن‌ها می‌خواهم طوماری با امضای میلیونی در محکومیت این امر تهیه کنند، به ویژه اینکه ما به آن‌ها توصیه کرده‌ایم در چنین مواردی تظاهرات کنند». صدر گفت: «سفر این شخصیت تروریستی حامل پیام‌های زیادی است که اعلام نزدیکی بین آمریکا و شیعیان که کذب محض می‌باشد، یکی از این پیام هاست». 

وی تحمیل اشغالگری آمریکا بر این استان را دیگر پیام این اقدام دانست و گفت: «اگر بار دیگر چنین اتفاقی رخ دهد من شخصا واکنش نشان خواهم داد». مقتدی صدر در پایان تأکید کرد: «همه باید بدانند که سفیر آمریکا و کشورش عامل اصلی درد و رنج‌ها، ویرانی‌ها و تروریسمی است که عراقی‌ها از آن رنج می‌برند». 

سفیر آمریکا روز چهارشنبه در سفر خود به نجف اشرف از مرقد امام علی (ع) دیدن و سفارت آمریکا در عراق اعلام کرد که از سال ۲۰۰۳ تا کنون این نخستین بار است که یک مقام آمریکایی از حرم امام علی (ع) بازدید می‌کند. 

عده‌ای به دنبال عیاشی در دانشگاه هستند

آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در جمع مسئولان و دست‌اندرکاران بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی که به مناسبت سالروز تأسیس این ارگان برگزار شده بود، با ابراز خرسندی از توجه مناسب بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی در موضوع امر به معروف و نهی از منکر به ویژه در دانشگاه این مجموعه خاطرنشان کرد: عده‌ای در دانشگاه‌ها به دنبال عیاشی خود هستند و بحث تفکیک جنسیتی را مورد نقد قرار می‌دهند و تنها از طریق شانتاژ بازی کار خود را پیش می‌برند. 

وقتی معاون وزارت به نشریه خودش جایزه می‌دهد! 

هفته‌نامه تماشگران امروز نوشت: وقتی می‌گویند «جشنواره ازدواج ملی» فکر می‌کنید چه خبر است؟ خب جشنواره ملی است، چنین جشنواره‌ای در روزهای گذشته برگزار شد و اختتامیه‌اش هم با حضور جمع زیاد مدعوین بود و تا دلتان بخواهد جایزه و تقدیر داشتند در هر زمینه‌ای که فکرش را بکنید. همه این‌ها هم در حالی بود که گویا فراخوان جشنواره فقط در سایت اختصاصی وزارت ورزش اعلام شده بود و لابد همه شرکت‌کنندگان هم ـ اگر واقعا خودشان در جشنواره شرکت کرده باشند و کسی سراغشان نرفته باشد ـ آمده‌اند سایت وزارت ورزش را ببینند و دیده‌اند به‌به جشنواره است! شرکت کرده‌اند و بعد هم که جایزه! خب در این شرایط عجیب نیست که بسیاری از نشریات و روزنامه‌نگاران حوزه‌های اجتماعی و روان‌شناسی و روابط زناشویی بگویند ما اصلا از چنین جشنواره‌ای خبر نداشته‌ایم که بخواهیم در آن شرکت کنیم. در همین حال هیچ هم عجیب نیست که بروبچه‌های نشریه متعلق به دکتر گلزاری، یعنی نشریه‌ای که متعلق به معاون جوانان وزارت ورزش و جوانان است در جشنواره شرکت کنند و جایزه هم ببرند. خب آقای معاون اگر به بچه‌های نشریه خودش خبر ندهد و آن‌ها برنده نشوند، کی برنده شود؟ واقعا خسته نباشید آقای معاون. 

یک روحانی: رئیس جمهور منظورش را شفاف بگوید

حجت‎الاسلام قاسم روانبخش در یادداشتی برای سایت رجا نیوز به انتقاد از حسن روحانی پرداخت. در بخشی از این نامه می‌خوانیم: آقای رئیس جمهور در نشست مربوط به اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: اگر می‌خواهید از مرحله بخور و نمیر عبور کنید باید با جهان خارج مرتبط باشید. درباره این سخن نیز نکاتی حائز اهمیت است: اولا تردیدی نیست که کشورهای جهان به یکدیگر نیاز دارند و با کمک یکدیگر می‌توانند نیاز‌هایشان را مرتفع کنند ولی آنچه جای تأسف دارد این است که رئیس جمهور در نشستی که ماه‌ها پس از ابلاغ دستور العمل اقتصاد مقاومتی از سوی رهبری تشکیل شده، به جای توصیه به نگاه به درون، به ضرورت نگاه به برون توصیه می‌کند و راه حل پویایی و رشد و تعالی در اقتصاد را در ارتباط با جهان خارج می‌داند! به راستی منظور ایشان از این جهان خارج که ارتباط با آن اقتصاد ما را از حالت بخور و نمیر خارج می‌کند کدام است؟ مگر از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون با جهان خارج ارتباط نداشته‌ایم؟ 

و مگر هم اکنون با جهان خارج ارتباط نداریم؟ مبادلات اقتصادی ما با کشورهایی مانند چین، هندوستان، روسیه، ترکیه، پاکستان، برزیل و ده‌ها کشور دیگر شرقی و غربی در حد بالایی قرار دارد. تنها حکومتی که ارتباط ما با آن قطع است رژیم جعلی و غاصب صهیونیستی است، وگرنه حتی در مورد کشوری مانند امریکا که ارتباط سیاسی با آن نداریم ارتباطات اقتصادی ما قطع نبوده است و هم اکنون نیز با برخی شرکت‌های غیر دولتی امریکا ارتباط‌های اقتصادی داریم. خوب است آقای رئیس جمهور به روشنی مشخص کند که منظورش از جهان خارجی که می‌تواند ما را از این حالت بخور و نمی‌ر خارج کند کدام کشور است؟ آیا برقراری رابطه با کدخدای جهان چنین معجزه‌ای خواهد کرد؟ 

مزاحمت تلفنی یک نامزد انتخابات اتاق تهران برای خبرنگاران

در حالی که این روز‌ها تب انتخابات اتاق بازرگانی تهران بسیار داغ شده است و هر یک از نامزد‌ها تلاش می‌کند با برگزاری نشست‌های خبری، آگهی‌های روزنامه‌ای و حتی چسباندن پوسترهای تبلیغاتی به دیوارهای شهر خود را معرفی کند، یکی از نامزد‌ها روش مزاحمت تلفنی را برای تبلیغ خود انتخاب کرده‌ است! 

در این روش، یک شماره موبایل خط رایتل به تلفن فرد مورد نظر زنگ می‌زند و پس از پاسخگویی، یک پیام ضبط شده پخش می‌شود. در این پیام تأکید می‌شود که نامزد مورد نظر انتخاب اصلح است. همچنین پیامکی با همین موضوع در سطح گسترده منتشر شده است که از رأی‌دهندگان می‌خواهد در روز انتخابات نام این فرد را بر روی برگه رأی بنویسند. این روش تبلیغاتی گرچه در نگاه اول بدیع به نظر می‌رسد، اما وقتی به مزاحمت تبدیل می‌شود که در یک روز چند بار تکرار شود. نکته قابل توجه این است که این نامزد خود در حوزه ارتباطات و تلفن همراه فعال است. 

تپه‌های باستانی خوزستان تل خاک شد؟ 

فعالان میراث‌فرهنگی در استان خوزستان از فعالیت‌های شبانه‌روزی حفاران غیرمجاز در ایذه می‌گویند. آن‌ها از مهم‌ترین مناطق تاریخی ایذه نام می‌برند که توسط سودجویان آثار تاریخی نابود می‌شود. 

به‌ گزارش میراث فرهنگی، چندی پیش سیاوش آریا پس از بازدیدی که از سنگ نگاره خنگ یارعلی‌وند در ۱۲ کیلومتری شمال ایذه درکنار روستای یارعلی وند، از انبوه یادگاری‌نویسی و حفاری‌ غیرمجاز در کنار این سنگ‌نگاره خبر داد. این در حالی است که این سنگ نگاره به شماره ۲۵۹۹۸ و در ۲۶ /۱۱/ ۸۷ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. آنطور که آریا می‌گوید، سنگ‌نگاره خنگ یارعلی‌وند بدون تعیین حریم، فنس‌کشی و نگهبان درگوشه‌ای به حال خود‌‌ رها شده است و حفاری‌ّهای غیرمجاز سبب شده که از محوطه‌ تاریخی یارعلی‌وند نیز جز تلی خاک چیزی نماند.

 

واکنش به سخنان سانسوری رییس‌جمهور

غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، در مراسم یازدهمین سالگرد تأسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور که امروز (هفدهم اسفندماه) در تالار رودکی برگزار شد‌، با اشاره به نقش کتاب و کتاب‌خوانی در جامعه گفت: آقای روحانی رئیس جمهور محترم تأکید کردند که مردم در ممیزی اظهارنظر کنند. بنده هم این فکر را می‌پسندم که مردم در هر کاری نظر بدهند. این برای جامعه ما مفید است ولی به معنی آن نیست که به عنوان حکومت وظیفه‌ای نسبت به کتاب نداشته باشیم. 

او در ادامه اظهار کرد: هیچ کس در دنیا نیست که بگوید همه چیزهایی که در کتاب‌ها نوشته می‌شود مفید است. رییس‌جمهور هم چنین نظری ندارد. مهم این است که ما عاقلانه و منطقی ضوابطی بگذاریم که چه چیزهایی نباید در کتاب‌ها باشد. هیچ کشوری هم نیست که در آن کتاب سانسور نشود و در آن کتاب غیرمجاز وجود نداشته باشد. ممیزی باید عاقلانه باشد و نمی‌تواند ماشینی باشد. 

کلیه فروشی این بار در خارج از کشور! 

رئیس هیأت مدیره انجمن بیماران کلیوی ایران گفت، گزارش‌ها به این انجمن حاکی از این است که عده‌ای از طریق کردستان به خارج از کشور برای فروش کلیه خود اعزام می‌شوند. 

مصطفی قاسمی در نشست خبری روز جهانی کلیه در تهران در پاسخ به سؤال خبرنگار گروه اجتماعی ایرنا با اعلام این مطلب افزود ما نمی‌دانیم، این افراد به کجا سفر می‌کنند و اینکه به چه دستگاه یا نهادی این گزارش را بدهیم تا جلو ادامه فروش کلیه در خارج را بگیرد. 

اگر ممانعتی برای هاشمی پیش بیاید، تنها هاشمی شاهرودی کاندیدا می‌شود

آیت الله عباسعلی سلیمانی عضو مجلس خبرگان رهبری در خصوص انتخابات ریاست این مجلس گفت: در این رابطه صحبت‌هایی میان نمایندگان خبرگان رهبری صورت گرفته که نشان می‌دهد، بعضی از دوستان نظر مساعدی در مورد انتخاب آیت الله هاشمی شاهرودی داشتند. 

نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: البته نمی‌توان پیش بینی کرد چه کسی سکاندار مجلس خبرگان می‌شود، اما در حالت طبیعی احتمالا آیت الله هاشمی رفسنجانی و آیت الله شاهرودی برای تصدی این پست کاندیدا می‌شوند، مگر اینکه ممانعتی برای ورود آقای هاشمی به وجود بیاید که در این صورت فقط آیت الله شاهرودی وارد صحنه می‌شود. اگر آیت الله هاشمی رفسنجانی برای تصدی این پست ورود پیدا کند شاید معادلات را عوض کند و در انتخاب نمایندگان تأثیرگذار باشد. 

خبرنگار العالم رئیس تلویزیون یمن شد

عبدالرحمن العابد در حکمی از سوی دکتر بشار مطهر، مدیرکل رادیو و تلویزیون یمن به عنوان رئیس تلویزیون رسمی این کشور تعیین شد. العابد پیشتر از خبرنگاران فعال شبکه العالم در یمن بود. وی همچنین مدتی به عنوان مجری در شبکه ماهواره‌ای یمن فعالیت کرده است. 

اعتراض به عکس «بانوان بسیجی ضد شورش» 

انتشار تصاویری از رزمایش مدافعان ولایت، واکنش انتقادی کاربران اصولگرای شبکه اجتماعی گوگل پلاس را به دنبال داشته است. 

به گزارش آنا، امیر امیدنژاد از کاربران اصولگرای گوگل پلاس در صفحه شخصی خود با انتشار یکی از این تصاویر نوشت: «هزار بار هم می‌گم، زن جهاد ندارد بعضیا از اون طرف میفتن و بعضی‌ها از این طرف بام... این اصلا حرکت درستی نیست، رسالت زن این نیست، شأن زن این نیست».

 
 

 

اصغر فرهادی: فیلم‌هایم نقد جامعه‌اند، نه نقد سیستم

اصغر فرهادی، سازنده جدایی نادر از سیمین و گذشته، در یک جلسه عمومی، در برابر یک سؤال مخالف قرار گرفت که منجر به گفته شدن یک نکته مهم از زبان او شد. «آقای فرهادی می‌خواستیم به خاطر هوادارانتان که اینجا هستند، به این سؤال منتقدان پاسخ بدهید که می‌گویند در کارهای آقای فرهادی اندیشهٔ لیبرال غرب نمود دارد. مثلا اینکه در دربارهٔ الی در سکانس اول دختر حلقه‌اش را درون صندوق صدقات می‌اندازد و با آن تمام اعتقادات و قید و بندهایی را که از بچگی با آن‌ها بزرگ شده است درون صندوق می‌اندازد و در آن مسافرت هم هیچ کس هیچ اعتقاد خاصی ندارد. یا مثلا اینکه چرا در فیلم‌های آقای فرهادی همیشه قشر مرفه مانتوپوش هستند و قشر فقیر همیشه چادری. من می‌خواستم یک بار رسما به این سؤال‌‌ها پاسخ دهید». 

اصغر فرهادی در پاسخ به این پرسش پاسخ می‌دهد: «این پاسخ روشنی ندارد چون سؤال روشنی نیست. آن‌ها [منتقدان] فیلم‌ها را قضاوت نمی‌کنند، آن‌ها رفتارهای فیلمساز را بیرون از فیلمش می‌بینند و بعد فکر می‌کنند که این [فرد] با این رفتار و این لباس و آنجا هم که رفته با آن خانم دست داده و... پس ادم درستی نیست و باید فیلم را اینطوری ببینیم. بعد در فیلم می‌گردند و اتفاقا مصداق‌های حرف‌هاشان هم درست درمی آید. ولی اگر من با همین فیلم‌ها، ادمی بودم که ظاهرم کمی متفاوت با این بود و بیرون از ایران هم رفتار دیگری داشتم، فیلم‌های من کاملا برعکس می‌توانست تعبیر شود. اما خارج از شوخی به‌تان بگویم که اتفاقا آن فیلم‌ها، هیچ کدامشان به سمت تأیید یا محکومیت هیچ جمله، موضوع و مضمونی نرفته‌اند و گاهی همین باعث سردرگمی یک عده‌ای از تماشاگرانی می‌شود که همیشه دنبال این هستند که ببینند این فیلم را اگر خلاصه کنیم در یک جمله می‌خواهد چه بگوید. من همواره می‌بینیم کسانی را که در فیلم دنبال چیزهایی می‌گردند که بگویند این فیلم ضد ماست، ولی پیدا نمی‌کنند و از آن طرف هم می‌گویند که خب ما که نمی‌توانیم این را تأیید کنیم. بنابراین سردرگم‌اند». 

فرهادی ادامه می‌دهد: «این مثال‌هایی که می‌زنند مثال‌هایی سطحی است. معلوم است که من نمی‌توانم کسی را که مثلا به قول شما در طبقه مرفه است و با دوستانش دارد می‌رود شمال چادری نشان بدهم. بالاخره این فیلم‌ها، فیلم‌هایی رئالیستی است که بر اساس واقعیت روز جامعهٔ ما ساخته شده است. این فیلم‌ها راجع به ادم‌ها هستند و نسبت بین آن‌ها، من خیلی دنبال تأیید یا محکومیت سیستم‌ها نیستم. درواقع این فیلم‌ها نقد سیستم نیستند نقد جامعه‌اند». 

استقبال یک ایرانی از حرکات داعش

اکبر جباری در صفحه فیسبوک خود نوشته: داعش روز پنجشنبه عملیات تخریب شهر باستانی نمرود در نزدیکی موصل را آغاز کرده است. فکر می‌کنم، عراق بدون تاریخ، بهتر می‌تواند آینده خود را بسازد. وقتی تاریخ یک قوم، مملو از جنایت و مشحون از پلیدی است،‌‌ همان بهتر که چیزی از گذشته‌اش باقی نماند و فقط با اتکا به عقل آینده‌اش را بسازد. 

این وضعیت تقریباً برای تاریخِ همۀ کشورهای اسلامی صدق می‌کند. 



Viewing all articles
Browse latest Browse all 24

Latest Images

Trending Articles





Latest Images